top of page
Zoeken

Een federaal minister en een federaal parlementslid bezoeken het Klimaatcentrum

Deze week hadden we het genoegen om twee vertegenwoordigers uit de federale regering te verwelkomen in het Klimaatcentrum, die contact hadden opgenomen met het Klimaatcentrum voor een kennismaking met het team, een rondleiding door onze kantoren en het uitwisselen van ideeën over klimaatwetenschap en klimaatverandering.


Op dinsdag 6 februari hadden we Federaal Minister voor Energie Tinne Van der Straeten op bezoek, samen met een paar leden van het kabinet. Een dag later verwelkomden we federaal parlementslid Frieda Gijbels in onze kantoren, samen met enkele van haar medewerkers.


Met Tinne Van der Straeten spraken we over de urgentie om klimaatverandering aan te pakken, de belangrijke rol die klimaatwetenschap en klimaatonderzoek daarin spelen, en de impact van dat onderzoek op het (Belgisch) klimaatbeleid.


Met Frieda Gijbels hadden we het over het excellente onderzoek dat in ons land gebeurt, zowel op het vlak van de federale en regionale wetenschappelijke instellingen, als in de universiteiten en de talrijke onderzoekscentra. Verder hadden we het over het belang van open source klimaatdiensten, het aanleggen van een expertcataloog, en de conferentie die we binnenkort organiseren.


Na afloop van beide bezoeken was er tijd om onze selfieskills te testen.Comments


bottom of page