top of page
Zoeken

Wij zoeken vrijwilligers

Belgische Science for Climate Action Conferentie 2024

‘Oorzaken en gevolgen van klimaatextremen’


We zijn op zoek naar een tiental vrijwilligers om het team van het Belgisch Klimaatcentrum bij te staan tijdens onze eerste conferentie op 19 en 20 februari 2024. De conferentie wil nagaan wat de oorzaken en gevolgen zijn van extreme klimaatfenomen, die zullen worden onderzocht op verschillende functionele, institutionele of sociaal-politieke niveaus. Aan de hand van plenaire sessies en panels biedt deze conferentie de mogelijkheid om je kennis over klimaatwetenschap te delen, zowel theoretisch als praktisch, en in te gaan op de implicaties ervan voor de samenleving. De conferentie zal twee volle dagen innemen.


Activiteit


Als je bereid zou zijn om ons te helpen tijdens het congres, zal je voornamelijk de volgende taken op jou nemen:

·   het team helpen om de conferentie logistiek te ondersteunen (vooraf en achteraf),

·   deelnemers aan de conferentie te verwelkomen en wegwijs te maken in de conferentiezalen,

·   notities te maken tijdens de verschillende sessies en panels,

·   helpen bij de cateringservice.


Als je bereid bent te helpen, zouden we je mogelijk ook vragen om vooraf een briefingsessie van een halve dag (vóórafgaand aan het evenement) bij te wonen (de precieze datum is nog nader te bepalen).


Vergoedingen en voordelen


Wij voorzien tijdens de conferentie maaltijden en drank, en bovendien ook een vaste vergoeding van € 36/dag om uw onkosten te dekken.


Profiel


Ben je een team player en ben je enthousiast over klimaatwetenschap, -beleid en -actie? Ben je gemotiveerd om bij te dragen aan een wetenschappelijk event? Als je bovendien vloeiend Engels spreekt en daar bovenop ook Nederlands of Frans, sluit je dan gerust aan bij het eventteam van onze conferentie! Tenslotte zoeken we ook enkele mensen met sterke schrijfvaardigheden, voor de personen die verantwoordelijk zijn voor het maken van aantekeningen.


Stuur ons je CV bevatten en een extra woordje uitleg waarom je gemotiveerd bent om hieraan deel te nemen. motivatie wordt beschreven. Stuur ons je kandidatuur naar info-cc(a)climatecentre.be (met als onderwerp: Volunteering Belgian Science for Climate Action Conference 2024) vóór maandag 2/02/24.


Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met florine.lebeau(a)climatecentre.be.


Informatie over de conferentie


Voor meer informatie over de conferentie verwijzen we graag door naar www.scienceforclimateaction.be.


Comments


bottom of page